#hellopinkribbon

#hellopinkribbon

Geschreven op vrijdag 28 oktober 2016

 Borstkanker is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een vrouw en haar omgeving. Na de behandeling en revalidatie wil de persoon niets liever dan de draad van het normale leven opnieuw opnemen. Maar dat proces is lang, hard en gaat gepaard met veel ups en downs… maar het is niet onmogelijk!

Elk jaar in oktober wordt er extra aandacht besteed aan borstkanker. Dit jaar ligt de nadruk op de terugkeer naar het werk na borstkanker. Het gaat dus over de langetermijneffecten, die niet te onderschatten zijn. Ook als je de ziekte overleeft, heeft borstkanker vaak zeer ingrijpende en blijvende gevolgen. De terugkeer naar de werkvloer is heel belangrijk. Hoe langer je thuis zit, hoe moeilijker het wordt. Verschillende partijen spelen een rol bij deze re-integratie: de persoon zelf, de collega’s, de werkgever, de artsen, familie en vrienden. Het is erg belangrijk om naar haar te luisteren, haar te steunen, te polsen naar haar toestand en open te staan voor een gesprek. Het gaat dus verder dan enkel het aanpassen van het takenpakket.

Deze maand staat ook bij ons alles in het teken van Pink Ribbon. Het thema van dit jaar is ons bekend en leeft op de werkvloer. Tussen alle drukte tijdens het beursseizoen, maakten we graag een gaatje om ons engagement te tonen. Als start kochten we een Pink Ribbon steunpakket, gevuld met de bekende roze lintjes. Per lintje gaat er €2 integraal naar het Pink Ribbon fonds.

We wilden graag nog meer doen, daarom besloten we deel te nemen aan de actie #hellopinkmonday. Het idee kwam al snel.. Vorig jaar kregen we tijdens de workshop ‘Insight discovery’ elk een minifiguur met 4 verschillende legoblokjes. Elk blokje staat voor een karaktereigenschap. Hiermee gingen we aan de slag, want zelfkennis hangt sterk samen met succes. Het bleef het hele jaar een rode draad: in ons kantoorinterieur, in de verjaardagskaartjes en… in onze inzending voor Pink Monday. We zijn het jaar gestart met onze alter (l)ego’s en willen er nu ook heel graag het jaar mee afsluiten. Door aan deze actie deel te nemen willen we tonen dat we met het hele team achter het thema staan. Daarbovenop maken we kans op een leuke ‘Happy Healthy Teambuilding’ of een coffeetruck.

Dus.. Like onze foto op facebook en help ons zoveel mogelijk likes te bemachtigen! Maar we zouden alter expo niet zijn als we onszelf geen extra uitdaging opleggen: als we de kaap van 500 likes behalen, schenken we ons budget voor de eindejaarsgeschenken met veel plezier aan Pink Ribbon. Als dat geen reden is om ons te steunen!